WTF: op CodeBabes leer je coderen met lekkere wijven

 CodeBabe
Onder het motto ‘learning doesn’t have to be boring’ biedt de site CodeBabes programmeerlessen aan die visueel worden opgeleukt met schaarsgeklede modellen. Hoe verder je komt, des te meer kleren ze uittrekken. Hebben ze hier de heilige graal van het internet te pakken?

Seksistisch

Door velen wordt het gezien als een toonbeeld van alles wat er mis is met de seksistische techcultuur, andere vermoeden nog steeds dat het een prank is, maar CodeBabes zelf zegt doodserieus te zijn. Ze bieden gratis lessen over HTML, CSS, PHP en sluiten deze af met een quiz. Ondertussen staat er in de tutorialvideo een opgepompt model uitleg te geven over de codes en hoe je moet programmeren.

Op de site valt te lezen: “Watch the lesson, absorb the info, pass the quiz, and your instructor removes one piece of clothing.” In onderstaande video zie je hoe die lessen eraan toe gaan, in dit geval legt de lieftallige Veronica het een en ander uit over CSS.
[gv data=”HFmaW5WYxe0″][/gv]

Onder het kopje ‘Philosophy‘ geven de makers van CodeBabes aan dat de lessen soms wat snel kunnen gaan, in dat geval wordt aangeraden de video te pauzeren en de hand aan jezelf te slaan. Wel, eerlijkheid kan ze niet ontzegd worden. Na een tijdje rondsurfen op CodeBabes (voor onderzoek!) kwamen we er ook achter dat ze een variant voor de liefhebbers van mannenvlees willen opzetten, genaamd CodeDudes. Maar daar hoor je de seksisme-roepers dan weer niet over.

CodeDudes

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *