Rechter eist straf na gebruiken verraderlijke emoji

Apple heeft weer een rechtszaak aan hun broek
Let voortaan op waar en welke poppetjes je toevoegt aan je bericht.

Waar vroeger emoji enkel gebruikt werd door beginnende pubers die liefdesverklaringen spuiden op MSN, zo standaard zijn de gekke tekentjes vandaag de dag voor iedereen. Ook op onze smartphones zijn er honderden emoji terug te vinden, die we maar al te graag gebruiken. Een Israëlisch stel denkt voortaan echter wel twee keer na voor het toevoegen van deze icoontjes.

Huisbaas Yaniv Dahan uit Israël zette namelijk een advertentie van zijn huis op een betrouwbare verkoopsite. Kort daarna volgde een hoopvolle reactie van een stel, waarin duidelijk werd voor de eigenaar dat ze geïnteresseerd waren om het huis te huren. Dahan besloot om de advertentie dan ook van de site te halen.

Gek genoeg liet het stel niet meer van zich horen na deze actie, waarna Dahan de zaak voor de rechter bracht en het stel beschuldigde van misleidende reacties. Een van de bewijzen is een tekstberichtje, waarin duidelijk lijkt dat het stel erg geïnteresseerd is in het te huren huis, inclusief verschillende emoji, bestaande uit: ???‍✌️☄️?️?.

Volgens de rechter zijn de berichten mede door het gebruik van deze emoji een bewijs van intentie dat het stel duidelijk de boodschap over wilde dragen dat ze interesse hadden in het huis. De twee tortelduifjes zijn landeigenaar Dahan dan ook ruwweg 2000 dollar schuldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *