WTF: solliciteren bij McDonalds via Snapchat

McDonalds Snapchat
Want je leert een potentieel medewerker natuurlijk echt kennen in een video van 10 seconden.

McDonalds is al jarenlang de meest populaire fastfoodketen ter wereld. Omdat het voedsel natuurlijk niet echt als gezond valt te bestempelen, probeert het bedrijf allerlei manieren te vinden om toch opvallend en/of positief in het nieuws te komen. Het gebruik van nieuwe sociale media blijkt in dit proces niet uitgesloten.

McDonalds is nu aan het testen om potentiële medewerkers te laten solliciteren door middel van een Snaplication via, jawel, Snapchat. In combinatie met een speciale filter waardoor je McDonalds-werkkleding opgeplakt krijgt, moet je de fastfoodketen in een filmpje ervan overtuigen dat jij het ideale hulpje bent.

Hoewel het veel weg heeft van een grap, is McDonalds Australië serieus aan de slag gegaan met de sollicitaties. Het bedrijf bekijkt alle inzendingen, waarna de beste een digitaal sollicitatieformulier op hun smartphone kunnen verwachten.

Het is nog maar de vraag of deze manier van solliciteren bij de McDonalds ook in Nederland plaats gaat vinden. Misschien was het beter geweest als de fastfoodketen het geld had gestoken in andere belangrijke zaken, zoals een fatsoenlijk loon voor haar huidige loonslaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *