WTF: techgigant lanceert smartphone met 4 camera’s

Vier in een
Alsof twee camera’s nog niet genoeg zijn.

Enkele jaren geleden was het revolutionair als je een camera op de voorkant van je mobieltje had zitten. Naarmate de smartphone meer in trek raakte, werd dit als ‘gewoon’ gezien, en sinds enkele jaren treffen we smartphones aan met maar liefst 2 cameralenzen op de achterkant. Alcatel maakt het met haar nieuwste toestel echter wel heel bont.

De Alcatel Flash beschikt namelijk over maar 4 vier camera’s: twee 13 megapixel-camera’s aan de achterkant én een 8 megapixel- en 5 megapixel-camera aan de voorkant. De sensoren van het toestel aan de achterkant zijn onder elkaar geplaatst, waarvan één lens in kleur schiet en de ander in zwart-wit. Het is onder andere mogelijk om met deze camera video-opnames te maken in 4K-resolutie.

De twee camera’s aan de voorkant van de Alcatel Flash moeten het selfiegeweld scherp op de gevoelige plaat vastleggen. De 8 megapixel- en 5 megapixel-camera moeten in combinatie er voor zorgen dat gebruikers de scherptediepte op de foto achteraf nog kunnen verstellen. Zowel op de voor- als de achterkant is er een flitser aanwezig, waardoor je ook ’s avonds van alle vier de camera’s optimaal gebruik kunt maken.

Verder beschikt de Alcatel Flash over een 5,5 inch full-hd-scherm, 3GB werkgeheugen en een Helio X20-processor. In combinatie met het inmiddels wat oudere Android Marshmallow kunnen we dan ook niet echt spreken van een toptoestel. We zijn dan ook meer benieuwd naar wanneer we 5 camera’s mogen verwachten op onze smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *