WTF: vuurspuwende drones in actie [video]

Vuurspuwende drone
Deze vliegende pyromanen vervullen wel een heel bijzondere rol in China.

Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar ook hoogspanningsmasten zijn niet immuun voor afval. Natuurlijk is de kans klein dat je er veel blikjes of andere consumentengoederen terugvindt, maar wat te denken van vliegende plastic-materialen, vogels en dergelijken? Daar hebben ze in China nu wel een heel speciale oplossing voor.

In deze speciale drone-video is te zien dat Chinezen vuurspuwende drones gebruiken om afval te verwijderen van de hoogspanningsmasten. Buiten dat de beelden opgenomen zijn in Xiangyang is er niet veel bekend over de hele situatie. Het lijkt veel weg te hebben van een testscenario, maar zeker weten doen we het niet.

De bizarre video ziet er allesbehalve veilig uit. Maar aangezien het hier gaat om technische Chinese werkers, gaan we er maar van uit dat ze volledig weten wat ze aan het doen zijn. Vooral de man die de ‘vliegende robotdraak’ bestuurt, ziet er vrij relaxed uit.

Het is niet de eerste keer dat we versteld staan van waar drones allemaal toe in staat zijn. Wat te denken van de commerciële drone uit Dubai, of een schier onbreekbare drone die zelfs het volledige gewicht van een auto overleeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *