Xbox One is super interessant voor hackers

Xbox One presentatie
Hoe meer gesloten een systeem is, hoe groter de uitdaging voor hackers om dat wat dicht zit open te kraken. De Microsoft Xbox One heeft bijzonder veel potentie om een populair doelwit voor hackers te worden.

Zoals we weten heeft men in Redmond bedacht dat de Xbox One zich minstens iedere 24 uur even over internet present moet melden bij Microsoft. Volledig offline gamen is er niet bij, dus als je dat wilt, verwijst Microsoft je naar de Good’ol Xbox 360. Spellen moeten worden geïnstalleerd op de One en het uitlenen of verkopen van titels waarop je bent uitgekeken, kan aan banden worden gelegd.

Voor hackers die veelal hacken voor de prestige is de beloning groot. Wanneer je er als eerste voor kunt zorgen dat games probleemloos offline gespeeld kunnen worden en spellen ongelimiteerd uitgeleend of doorverkocht kunnen worden, dan vergaar je in het wereldje eeuwige roem. Hackers zullen dus reikhalzend uitkijken naar de Xbox One.

Microsoft is zich hier ongetwijfeld van bewust en zal de nodige beveiligingsmaatregelen hebben getroffen. Maar wat mensen kunnen maken, kunnen mensen kraken, dus laat het kat en muis spelletje maar beginnen. (via: geek)

2 reacties

  1. Hebben ze daar bij MS nou echt niet door dat ze zichzelf onmetelijk in de vingers snijden hiermee?
    Misschien zie ik het verkeerd hoor, heb geen enkele console hier in huis, (wel pc) maarik vind dit vreemd.
    Correct me if I’m wrong…..

    • @156v6power: MS is ofwel een enorme PR- en marketingblunder aan het maken (met als gevolg een flop), ofwel zijn ze slimmer dan we denken en hebben ze achter de schermen een enorm goed plan. Als alles blijft zoals we het nu weten gaan ze volgens mij en de talloze negatieve reacties van gamers niet veel verkopen buiten de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *