Xbox Project Scarlett verliest eerste vergelijking en gooit modder naar PlayStation 5

xbox-project-scarlett-playstation-5-vergelijking
Microsoft-baas neemt een eigenschap van PS5 op de korrel, maar staat achter.

Volgens inschattingen en geruchten zijn we nog een jaar verwijderd van de lancering van de twee consoles die in 2020 de strijd met elkaar aangaan: Xbox Project Scarlett en PlayStation 5. Aan alle kanten lopen ‘insiders’ zich warm voor dit gevecht van epische proporties en inmiddels is het moddergooien begonnen. Vannacht gaf Phil Spencer, verantwoordelijk voor Xbox Project Scarlett, namelijk een interview waarin hij openlijk uithaalde naar PS 5. Dit nadat hij eerder al uitgebreider sprak over de nieuwe console.

Hij legde uit dat Xbox Project Scarlett, in tegenstelling tot de PS5, niet focust op VR-beleving. In een interview met gamesite stevivor vertelt hij dat VR zorgt voor isolatie en dat Xbox juist richt op de gezamenlijke speelbeleving. Ook geeft hij aan dat hij de doelgroep laat monitoren en dat er te weinig vraag naar is. Dit leidt automatisch tot de derde overweging, namelijk dat er geen optimaal verdienmodel voor handen is. Het kan maar duidelijk zijn.

Inmiddels is er al behoorlijk veel gelekt over de PlayStation 5, maar blijft het stil rondom de Xbox Project Scarlett. Wel is bekend dat beide bedrijven inmiddels zogenaamde dev. kits ter beschikking van ontwikkelaars hebben gesteld. Natuurlijk een mooie gelegenheid om te vergelijken hoever beide bedrijven staan. Spijtig genoeg voor Spencer en consorten blijkt dat PS5 op dit moment een betere gamebeleving biedt. Dit zou vooral komen door betere hard- en software, zo meldt een anonieme insider die dev. kits van beide bedrijven vergeleek.

Hij verwacht echter dat deze test alles behalve definitieve resultaten biedt. Hij wijst erop dat Microsoft een reputatie heeft om softwarematig extreem goed te presteren met de Xbox. Hij verwijst daarbij naar de PS4 en de Xbox One. Ook daar had de PS4 krachtiger hardware, maar wist Xbox One door software een flink deel van het gat te overbruggen. We zijn ervan overtuigd dat zowel Microsoft als Sony een dev. kit (of wat) van de concurrentie heeft bemachtigd en er het komende jaar nog hard gestreden zal worden. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *