Xerox-printers zijn uit op anarchie, veranderen nummers

Office Space printer scene
Het was een kwestie van tijd tot de machines, die wij al jarenlang als slaaf gebruiken en onderdrukken, voor zichzelf op zouden komen en met onze gegevens gaan knoeien die wij hen achteloos toevertrouwen.

Alle revoluties beginnen klein, en deze is erg subtiel. Sommige Xerox-multifunctionals veranderen namelijk bij scans het getal ‘6’ in een ‘8’. Dit is irritant als het bij iets onbenulligs gebeurd, maar toen Duitser David Kriesel er achter kwam, ging het om bouwtekeningen van kamers en kostentabellen. Ai.

Voorbeeld van de verwarring

De fout treed op bij het inscannen van bepaalde documenten. De Xerox Workcenter-lijn, een populair type multifunctional voor op kantoren, scant het document in maar veranderd alle zessen in achten bij het opnieuw uitprinten van dit document. Voor zover de Duitser vast heeft kunnen stellen is het niet alleen zijn apparaat, er zijn meerdere mensen met hetzelfde probleem en allemaal maken ze gebruik van deze lijn Xerox-multifunctionals.

Inmiddels is er contact geweest met de fabrikant, en ze zijn bezig met een fix voor dit probleem. In de tussentijd raden wij aan om je printer goed in de gaten te houden en als er aanwijzingen zijn dat deze op globale dominantie uit is, de stekker uit het stopcontact te trekken en de winkel bellen om te vragen of grootheidswaanzin ook onder de garantie valt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *