De smartphonemarkt draait weer als een tierelier

Xiaomi gaat Samsung achterna

Xiaomi vouwbare smartphone

Niet alleen Samsung en Huawei, maar ook Xiaomi gaat aan de vouwbare smartphone. Wat kunnen we verwachten?

Naast het luxe segment van smartphones in de prijscategorie 800, 900 of zelfs 1000 euro heb je tegenwoordig nog een categorie daarboven. Daar zitten de vouwbare smartphones van onder andere Huawei en Samsung. Voor 1.500 tot zelfs 2.000 euro kun je shoppen bij de genoemde merken. Maar er dreigt hete adem in de nek van Xiaomi, die ook ambitie heeft om een vouwbare smartphone te ontwikkelen.

Xiaomi vouwbare smartphone

Xiaomi gaat het niet bij één vouwbare smartphone, maar zet meteen hoog in met drie exemplaren voor 2021. Het merk kan in een gat springen waar nu nog niemand opereert. Namelijk de markt van betaalbare vouwbare smartphones. Xiaomi heeft een reputatie hoog te houden met het aanbieden van voordelige apparaten. Door goedkoop een vouwbare smartphone uit te brengen met goede specs breken de Chinezen misschien wel door.

De drie Xiaomi vouwbare smartphones zijn ook drie verschillende modellen. Daarmee kan het merk concurreren met allerlei varianten. Je hebt bijvoorbeeld een grote vouwbare telefoon zoals de Huawei Mate XS, maar ook een compacte zoals de Motorola Razr. De markt is op dit moment nog erg klein, mede door de grote prijskaartjes. Misschien dat Xiaomi daar verandering in gaat brengen.

Nog geen reacties

 1. Wat je kunt verwachten is simpel.
  Ongeveer dezelfde concepten met hier in de EU niet de prijsverschillen waar men op hoopt.
  Samsung is heer en meester in displays en die komen niet gratis. Hetzelfde geld voor tier1 soc’s en andere hardware die de gebruiker verwacht.
  Kijk maar eens naar Xiaomi flagships van 2020, wat waren die nou echt goedkoper dan de concurentie ?
  Hetzelfde geld/gold voor Huawei die ook al met een fold kwam maar die was alles behalve goedkoper dan Samsung.
  Merken zoals Xiaomi, Huawei, Oneplus, en zelfs Oppo zijn nu dusdanig groot geworden dat ook zij gewoon premium prijzen vragen en in het flagship segment is het niet heel veel goedkoper of je moet het 1 en ander ontberen.
  In het midrange en budget segment zijn de verschillen wat groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *