Xiaomi komt met Fortnite-concurrent, maar is het wat?

Survival Game
Als Chinezen iets namaken, dan doen ze dat doorgaans behoorlijk goed.

Maar niet in dit geval. Survival Game van Xiaomi blijkt namelijk een nogal slap aftreksel van Fortnite en PUBG. Het doel is hetzelfde: je wordt met een parachute gedropt boven het speelveld en moet iedereen om de oren knallen. Blijf jij als laatste over, dan ben je de winnaar. Maar onderweg gaat er toch nogal wat mis.

De game is verkrijgbaar in via Mi Apps en is slechts 185MB groot. Dat hoeft natuurlijk niets te zeggen over de kwaliteit, maar de eerste reacties zijn alles behalve positief. Survival Game is simpelweg een samenraapsel van elementen uit andere games, maar dan op een heel slechte manier samengevoegd.

Xiaomi lijkt dan ook vooral mee te willen liften op het succes van games als Fortnite, zonder echt in de game te willen investeren. Dat is prima, maar reken er dan ook niet op dat net als bij Epic Games opeens miljoenen euro’s binnenstromen.

PS. Mocht je de game willen proberen, maar heb je geen Xiaomi-toestel? Via deze Google Drive-link kun je op eigen risico de .apk-files downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *