Xiaomi Mi 5: een iPhone 6S voor een fractie van de prijs?

Xiaomi Mi 5
De Chinese telefoongigant Xiaomi heeft vandaag de Mi 5 en Mi 5 Pro gepresenteerd. Sublieme prestaties met een relatief laag prijskaartje. Een bekende strategie van het bedrijf.

De specificaties waren min of meer uitgelekt, maar nu is het dan eindelijk officieel. De Mi 5 heeft een Snapdragon 820 processor aan boord, voorzien van power door een 3.0000 mAh sterke batterij. De aanwezige camera aan de achterzijde is een 16 megapixel variant met vierassige beeldstabilisatie, de voorzijde telt vier megapixels. De basisversie heeft standaard 32 GB vrij aan opslag. Optioneel kun je upgraden naar een 64 GB-variant. De Mi 5 Pro heeft 128 GB vrije opslag en 4 GB RAM geheugen. Tevens krijgt de Pro een keramische behuizing. Een gewone Mi 5 heeft 3 GB aan RAM geheugen en een glazen achterzijde.

Het toestel weegt 129 gram en zal vanaf 1 maart te bestellen zijn in thuisland China. De Mi 5 is de eerste smartphone die Xiaomi globaal zal lanceren. Een datum voor Europa is echter nog niet bekend. De Mi 5 32 GB kost 1.999 yuan, wat omgerekend neerkomt op ongeveer 278.60 euro. De Mi 5 Pro 128 GB kost 2.699 yuan oftewel zo’n 340 euro.

2 reacties

  1. He? ben ik gek, of moet Apple er bijgehaald worden omdat het clicks oplevert? (of beide)
    Maar een Iphone 6s voor een fractie van de prijs?
    Vergelijk het dan met de Samsung S7 ofzo, dat maakt het nog enigzins logisch.
    “Skoda Suberb: een Rools Rolls phantom voor een fractie van de prijs.” is een zelfde vergelijk: beide grote auto’s leverbaar in verschillende kleuren.

    De Xiaomi toestellen worden voorlopig nog niet in Europa geleverd btw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *