Xiaomi Redmi 3: Betaalbare smartphone met metalen case

Xiaomi Redmi 3
Een plastic telefoon is zo 2014. Check deze Redmi 3 even.

Het enorme techbedrijf kan op veel lof rekenen in thuisland China. Hier in het Westen zijn er nog veel twijfelaars. Neemt niet weg dat Xiaomi gewoon telefoons blijft maken. Het bedrijf komt met de Redmi 3. Een goedkope smartphone met een premium randje.

En dat premium randje zit ‘m in het uiterlijk. De telefoon oogt fraai en moet dankzij de stevige behuizing robuust aanvoelen. Hoe mooi het toestel er ook uit ziet, onder de kap presteert de Chinees wat minder goed. Zo is het 5-inch display geen (720p) Full HD scherm. Een Qualcomm Snapdragon 616 processor doet het rekenwerk. Standaard beschikt de telefoon over 2GB aan RAM geheugen en biedt het toestel 16GB aan opslag. Dit is gelukkig wel uitbreidbaar met een SD-kaartje.

Interessant is de batterij. Met 4100 mAh biedt het toestel flinke capaciteit. Of de telefoon officieel leverbaar zal zijn in Europa en de VS is even afwachten. Voorlopig blijft het toestel exclusief voor Azië, met een prijskaartje van omgerekend 100 dollar.
Xiaomi Redmi 3

3 reacties

  1. “…onder de kap presteert de Chinees wat minder goed…”. Dat is natuurlijk relatief. Voor de prijs van 100 dollar vind ik de telefoon uitzonderlijk goed presteren!

  2. Zonde dat Xiaomi de Europese markt nog goeddeels links laat liggen door niet de 800 MHz frequentie van het 4G netwerk te ondersteunen. Dat doen Huawei en OnePlus (+ nog een handvol B-merken) toch een stuk beter.

    Er komt trouwens ook een 3Gb ram / 32 Gb opslag uitvoering van op de markt. Die kost alleen wel het dubbele van het ‘instapmodel’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *