Yes! Eindelijk ECHT zelfstrikkende schoenen van Nike [video]

Nike hyper adapt
Én beschikbaar voor de gewone sterveling – hoewel je waarschijnlijk een tikje hoger zit dan de prijs van een paar Jordans. Nike heeft deze jongens vandaag aangekondigd.

De Nike HyperAdapt 1.0, zoals de sneakers officieel heten, zijn niet de eerste zelfstrikkende Nikes – maar wel de eerste die jij en ik straks kunnen kopen.

Je kunt je vast nog herinneren dat zelfstrikkende Nikes getoond werden in Back to the Future. Jarenlang plaagde Nike ons met de belofte die schoenen ook in de echte wereld uit te gaan brengen. En uiteindelijk kwamen ze er ook, deze Nike Mags. Alleen: ze waren A) geproduceerd in een tamelijk gelimiteerde oplage van 1500 stuks (bovendien niet vrij verkrijgbaar) B) op een veiling ten bate van de Michael J. Fox Foundation telde je er zo duizenden dollars voor neer, en C) ondanks een tamelijk awesome Back to the Future-design strikten de krengen zichzelf helemaal niet. Dat deed alleen één enkel paar, dat vorig jaar aan Michael J. Fox himself werd overhandigd, met daarbij de aankondiging dat ze in maart 2016 echt verkrijgbaar zouden zijn. Die belofte lijkt niet uit te komen. In plaats daarvan is er nu deze totaal andere schoen met vergelijkbare zelfstrik-technologie. Volgt u het nog?

Maar genoeg over al die teleurstellingen. Deze schoenen strikken zichzelf echt en zijn straks beschikbaar voor de ‘gewone’ consument. Geen idee nog wat ze gaan kosten. Er komen Hyper Adapts in drie kleuren en ze zouden van de zomer uit komen.

In het persbericht droomt Nike hardop van de mogelijkheden. Denk je eens in wat een mentale rust het een atleet geeft als zijn schoen vanzelf de perfecte pasvorm aanneemt! En wie weet is het in de toekomst wel mogelijk dat een schoen automatisch strakker gaat zitten, op momenten waarop je beweging dat vereist! Bij een sprong of het inzetten van een sprint bijvoorbeeld! Hallelujah! Vetter dan Playstation-sneakers én comfortabeler dan de voetverwarmende smartshoes.

Bekijk de teaser hieronder en lees hier de officiële aankondiging:

[gv data=”z7Cyv3cvIxY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *