YES! Nintendo gaat games voor smartphones maken

YES! Nintendo gaat games voor smartphones maken
Smartphones worden niet langer genegeerd door de Japanse gamegigant.

We hebben het ons vaker hardop zitten afvragen: wanneer gaat het kwakkelende Nintendo eindelijk games uitbrengen voor smartphones, in plaats van alleen haar eigen hardware? Daar is zojuist antwoord op gegeven, want het bedrijf heeft vandaag bekend gemaakt dat ze in samenwerking met het eveneens Japanse Dena games voor mobiele apparaten gaat ontwikkelen.

Nieuwe games

Er zijn nog geen concrete titels genoemd, maar de spellen mogen wel gebruik maken van Nintendo’s intellectuele eigendommen. Denk dus aan Super Mario, maar dan in een nieuwe vorm. Nintendo heeft expliciet aangegeven dat bestaande Nintendo-spellen niet naar de Android-telefoons en iPhones van deze wereld komen. Voor een potje Mario Kart ben je dus nog steeds aangewezen op de Wii U of 3DS.

In een persconferentie zegt Nintendo-directeur Satoru Iwata dat ze vast zullen blijven houden aan de Nintendo-hardware. Er blijven dus Gameboys van de band rollen, maar de smartphonemarkt zal niet langer genegeerd worden. Het is echter nog niet bekend wanneer de eerste Nintendo game-apps zullen verschijnen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *