Yes, zo gaat de kwaliteit van Netflix omhoog!

Yes, zo gaat de kwaliteit van Netflix omhoog!
Goed nieuws voor de audiofielen onder ons.

Je moet minimaal een 4k TV met HDR-functie kopen om het maximale uit Netflix te halen. Maar ja, dan ben je er nog niet. Het oor wil ook wat. De Amerikaanse streamingdienst voelt je en heeft goed nieuws voor fans van goede audiokwaliteit.

Netflix laat weten de audiokwaliteit van films en series op het platform te verhogen. Met een goede internetverbinding zal de best mogelijke audiokwaliteit geactiveerd worden. In de praktijk zul je er in de woonkamer met een audioset wellicht weinig van merken. Met een koptelefoon zal dat ongetwijfeld anders zijn.

Voorheen was de audiokwaliteit altijd hetzelfde. Of je nu met een belabberde 3G-verbinding aan het streamen was, of met een razendsnelle kabelverbinding thuis. Dat is anders met de beeldkwaliteit. Met zo’n 3G-verbinding kun je zo’n beetje de pixels tellen op je scherm, terwijl de beeldkwaliteit ontzettend goed is met een snelle internetverbinding. Dat is nu voortaan ook zo met de audio. In de praktijk betekent dit dat content met een bitrate van 678 k/bit per seconde (Dolby Atmos) zal worden gestreamd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *