Yotaphone met secundair e-ink display binnenkort te koop

Yotaphone
Aan het twijfelen om met een smartphone ook boeken te lezen? Wacht nog heel even, want de Russische Yotaphone is een e-reader en smartphone in 1, en hij komt er aan.

Tegenwoordig kan een beetje telefoon ook best aardig boeken voorschotelen. Het nadeel is dat een backlit LCD-scherm toch minder prettig leest dan echt papier, en dat de accuduur vaak te beperkt is om uren achtereen te lezen. E-readers lossen dit op door e-ink displays te gebruiken. Deze verbruiken alleen stroom als ze van afbeelding moeten wisselen, en zijn niet backlit. Deze komen qua leesbaarheid aardig in de buurt van echt papier, maar om nou een tweede apparaat mee te zeulen alleen om te lezen is ook weer zo wat.

Daar komt de Yotaphone uit Rusland om de hoek kijken. Deze Android-smartphone heeft een ‘gewoon’ 4,3 inch LCD paneel met 720p resolutie, maar heeft achterop een tweede e-ink display. Dat display toont constant informatie als notificaties en de tijd, en door het lage batterijverbruik kan deze altijd aan blijven. Ook kan deze als ‘losse’ e-reader gebruikt worden waarbij gebruik gemaakt wordt van de opslag van het telefoon-gedeelte.

In november komt deze telefoon uit in Duitsland, Rusland, en nog wat andere landen waaronder mogelijk Nederland. Begin 2014 wordt de telefoon volgens de maker wereldwijd aangeboden. De prijs zal in Duitsland zo rond de 500 euro komen te liggen. Meer specs en de uiteindelijke prijs zal bij introductie bekend worden.

[gv data=”ifDEqW9iYuQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *