YouTube aast op studenten met spotgoedkoop abonnement

Auteur: , Geen reacties
Opgelet, studenten

Studenten, opgelet!

YouTube is al jarenlang een van de grootste (zo niet hét grootste) videoplatform ter wereld, maar blijkbaar schort het nog een beetje binnen de doelgroep studenten. Wellicht dat het miljardenbedrijf daarom met een extra goedkoop abonnement komt voor studerenden.

Normaal moeten gebruikers van YouTube Premium (de evolutie van het… eigenaardig getitelde YouTube Red) €12 euro per maand betalen om zonder advertenties van YouTube-filmpjes te kunnen genieten. Tevens krijgen Premium-leden toegang tot YouTube Music, de mogelijkheid om video’s op de achtergrond af te spelen, de mogelijkheid om video’s op te slaan om ze offline te bekijken en toegang tot YouTube Originals. Ja, precies zoals Netflix, dus.

Studenten zijn nu daarentegen slechts €7 euro kwijt voor diezelfde dienst. Dat is een dikke 40% korting. Nu zitten er wel een paar ‘maar’s’ aan. Allereerst mag je slechts 4 jaar een studentenabonnement afnemen. Daarnaast wordt ieder jaar gecontroleerd of je daadwerkelijk bij een geverifieerde instelling bent aangemeld en (vermoedelijk) of je er nog wel studeert. Die verificatie zal worden uitgevoerd door een extern bedrijf genaamd SheerID.

YouTube Premium heeft (wederom net zoals Netflix) dus abonnementen in de vorm van Standaard (€12), Studenten (€7) en Family (€18). Met dat laatste abonnement kunnen tot 6 mensen in hetzelfde huishouden van het account gebruikmaken.

Lees ook: Deze topserie van HBO check je gratis op YouTube!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).