YouTube-app werkt niet meer op oudere tv’s en iOS-apparaten

YouTube-App-werkt-niet-meer
Nog voor het einde van deze maand stopt de YouTube-app met werken op oudere (smart) tv’s en iOS-toestellen. Om welke apparaten gaat het, en nog belangrijker: wat is de oplossing?

In de nabije toekomst lanceert YouTube een update voor de app, die door de veranderingen in de API niet langer werkt op oudere apparaten.

Verschillende toestellen die in 2012 of eerder uit zijn gebracht, vallen buiten de boot. Hier vallen onder meer tweede generatie Apple tv’s onder, evenals televisies van Panasonic, Sony en sommige Blu-ray spelers. Smart tv’s die Google TV versie 1 of 2 draaien kunnen ook geen YouTube meer gebruiken.

iOS 6 en lager
Ook iPhones, iPads en iPods die op een versie lager dan iOS 7.0 draaien kunnen vanaf de eerstvolgende update geen YouTube-filmpjes meer bekijken vanuit de app.

Gelukkig is er een oplossing aanwezig waarvoor je geen nieuwe apparaten aan hoeft te schaffen. Zo kun je natuurlijk de besturingssystemen upgraden, maar als dit niet meer mogelijk is, kun je YouTube altijd nog openen in de browser.

Voor oudere iOS-toestellen werkt YouTube gewoon nog vanuit Safari, en smart tv’s die flash/HTML5 ondersteunen kunnen op deze manier alsnog de internetvideo’s openen.

[gv data=”UKY3scPIMd8″][/gv]

2 reacties

  1. Dat hij in de AppleTV (2) niet meer werkt is niet heel erg. Wat een %$# app was dat zeg. Maar die heb je ook niet nodig, want je streamt gewoon direct vanaf je iphone/ipad.

  2. Ja mijn Sony TV uit 2012 doet het ook niet meer. Ik hoop op een update van Sony maar verwacht het niet. Jammer want ik gebruik de service dagelijks.

    Ik kan nog Youtube kijken via mijn Virgin TV box of anders via het koppelen van mijn Sony smartphone. Beide niet heel erg handig maar wel mogelijk.

    Misschien toch maar een Blueray met youtube app kopen. Kan ik de 3d brillen ook eens gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *