YouTube & Buma/Stemra sluiten nieuwe deal

YouTube en Buma/Stemra
Het heeft even geduurd, maar de geldwolven van Buma/Stemra hebben eindelijk een nieuwe overeenkomst gesloten met YouTube. Waarom dit belangrijk is? Omdat we nu tenminste zeker weten dat we ongestoord muziek kunnen blijven luisteren via YouTube.

In Duitsland is bijvoorbeeld veel muziek geblokkeerd omdat de Duitse variant van Buma/Stemra (GEMA) dwarsligt. In 2009 sloten YouTube en Buma/Stemra voor het eerst een deal, maar toen die verlopen was lukte het niet direct om tot een nieuwe overeenkomst te komen.

“YouTube is een uiterst populair videoplatform en met deze licentie wordt muzikaal talent op de site ondersteund. Ik ben zeer verheugd over het feit dat we deze overeenkomst namens tekstschrijvers, componisten, muziekuitgevers en de YouTube-gemeenschap hebben kunnen afsluiten. Onze leden hebben hier heel veel baat bij.”

De deal gaat met terugwerkende kracht in vanaf begin 2012, maar voor hoe lang deze deal geldt is niet bekend gemaakt. Laten we hopen dat deze deal tussen YouTube/Google en Buma/Stemra ook een voorbode is voor de introductie van Google Music in Nederland. Die dienst is al enige tijd wel beschikbaar en sinds vandaag hebben onze Zuiderburen ook de beschikking of Google Play Music “All Access”. (via: 3voor12)

Nog geen reacties

  1. Er is geen goed woord voor deze boeven organisatie. De platenmaatschappijen hebben het toch echt zelf verkloot door belachelijke prijzen voor CD’s te hanteren, en dan zijn er nog artiesten die lopen te mekkeren op gulden tussenweg manieren als Spotify. Ik betaal liever €10/ maand dan €15 per album in de winkel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *