YouTube gaat artiesten van indielabels blokkeren

YouTube gaat artiesten van indielabels blokkeren
Na mislukte besprekingen tussen Google en een aantal muzieklabels gaat YouTube artiesten als Adele en de Arctic Monkeys blokkeren.

Dat schrijft in ieder geval de Financial Times. Met 90% van de muzieklabels heeft Google al een deal gesloten, maar een klein deel weigert om de voorwaarden te accepteren. Google wil met YouTube namelijk een nieuwe muziekdienst introduceren. Met die nieuwe dienst zou het mogelijk moeten zijn om voor een vast bedrag per maand liedjes te kunnen downloaden zodat je deze offline op je telefoon kan beluisteren.

Het gaat de overige 10% nu juist om de gratis variant van deze dienst. Hiermee zou Google gebruikers van Spotify en Deezer over kunnen halen om de nieuwe dienst van YouTube te gaan gebruiken. Hierdoor zouden de artiesten van de kleinere indielabels inkomsten kunnen mislopen.

De overkoepelende organisatie, Impala, voor de onafhankelijke muziekbedrijven heeft al bezwaar aangetekend bij de Europese Commissie. Wanneer de EC hierover een besluit gaat nemen is niet bekend. Wel wordt verwacht dat het nu in een stroomversnelling zal gaan raken aangezien YouTube nu heeft aangekondigd artiesten te gaan willen blokkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *