YouTube gaat viespeuken aanpakken

YouTube
Ongepaste comments gaan enkeltje prullenbak.

De commentsectie op YouTube wordt ook wel het riool van het internet genoemd. Je kunt er alles vinden. Nutteloze bijdragen, grappige reacties, maar helaas ook ongepaste uitingen van viespeuken. Tot voor kort had deze laatste groep vrij spel op de videosite, maar daar komt nu verandering in.

In een blogpost kondigt YouTube aan dat men meer op de comments gaat letten bij familie- en kindervideo’s. Comments met een seksuele tint, of die op een andere manier ongepast zijn, worden verwijderd.

De reacties gaan niet alleen de prullenbak in. Als het écht ernstig is, dan geeft YouTube de comments ook aan bij de autoriteiten. Via deze weg kan er mogelijk ook vervolging gaan plaatsvinden. Seksuele comments plaatsen onder een video met kinderen is bijvoorbeeld not done en kan simpelweg leiden tot vervolging.

Naast het feit dat comments worden gecheckt, heeft YouTube ook de richtlijnen aangescherpt. Op de site werden regelmatig schokkende filmpjes gedeeld, waarin kinderen een rol speelden. Hoewel niet altijd duidelijk is wat er aan de hand is, wil YouTube dit soort content niet op de site hebben. Gebruikers kunnen zelf in actie komen door ongepaste reacties en/of video’s te rapporteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *