YouTube haalt neonazi kanaal uit de lucht na ontdekking

YouTube haalt neonazi kanaal uit de lucht na ontdekking
Bizar.

YouTube is behoorlijk mild in haar regels. Zo kon Logan Paul vrij lang ongestraft irritante filmpjes maken die tegen de grens aanschopten en er soms overheen gingen, maar ook hij kwam er niet zonder straf vanaf. Dit keer grijpt YouTube weer in. Niet bij Logan Paul, maar bij een totaal andere kwestie.

De Amerikaanse videodienst heeft het YouTube-kanaal Atomwaffen uit de lucht gehaald. Het is ongebruikelijk dat YouTube zo’n harde maatregel treft, maar als je weet waarom dan kan je niet anders concluderen dan dat het een terechte beslissing was. De groep achter Atomwaffen blijkt betrokken te zijn bij meerdere moorden. De Amerikaanse neonazi groep plaatste video’s die op het randje waren. YouTube overwoog al de inkomsten van de video’s stop te zetten, maar nadat dit nieuws naar buiten kwam is meteen het complete kanaal uit de lucht gehaald.

YouTube kent een grote vrijheid van meningsuiting-policy. Er zijn echter grenzen. Wie video’s post die aanzetten tot haat, of linken naar racisme of discriminatie kunnen rekenen op maatregelen. (via Vice Motherboard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *