YouTube iOS app slurpt je batterij leeg

YouTube iOS app slurpt je batterij leeg
Tijd voor een update, Google!

Misschien is het goed om de YouTube iOS app even links te lagen liggen. Althans, als je de komende uren geen beschikking hebt tot een later. Een nog onbekende bug slurpt de batterij van een iOS-apparaat leeg en kan het apparaat behoorlijk opwarmen. Zelfs als de app niet geopend is, maar wel op de achtergrond draait, kan de batterij worden leeg getrokken.

Een oorzaak is nog niet bekend, maar YouTube is inmiddels op de hoogte van het probleem. iOS-gebruikers spreken over een accuverlies van 20% in slechts een halfuur. Vooral iOS-gebruikers met versie 11.1.1 lijken te maken te hebben met het probleem.

YouTube-verslaafd? Maak dan tijdelijk gebruik van YouTube in een browser als Safari of Chrome. Zo kun je toch video’s blijven kijken en blijft je iOS-apparaat voor de rest van de dag in leven. Een toekomstige update zal het issue uit de wereld helpen. (via Macrumors)

4 reacties

  1. Ik denk dat dit vooral de schuld is van lui programmeren. Ook op Android devices komt het regelmatig voor dat een app na een update ineens een battery drain blijkt te zijn geworden.

    Ik heb geen ervaring met iOS/Apple App store, maar als je in de Play store dergelijke problemen in een review meldt, dat door de makers vaak wel wordt opgepikt.

    • @rrrobert: yup … en nu draint youtube extreem sinds ios 11 update ( ook posts van voor 11.1 ) … dan zijn er ook nog vele apps die extra drainen doordat ze niet up to date zijn maar met een minder extreem resultaat. Alle apps tesamen zorgen voor een groot deel van de issues ( en zoals je terecht opmerkt .. ook op android na updates )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *