YouTube komt met Spotify-concurrent: Music Key

YouTube komt Spotify-concurrent: Music KeyYouTube gaat de strijd aan met Spotify en heeft zojuist YouTube Music Key onthuld. Klein dingetje: je hebt er voorlopig wel een uitnodiging voor nodig.

YouTube Music Key is een dienst die je onbeperkt naar muziekvideo’s laat kijken. Dat is natuurlijk niet nieuw, maar als Music Key-gebruiker doe je dat zonder gestoord te worden door advertenties. Daarnaast kun je de video’s opslaan, zodat je ze ook offline kunt bekijken én verandert YouTube eindelijk in een muziekspeler, want je kunt ook muziek luisteren terwijl je andere apps gebruikt.

YouTube Music Key gaat je maandelijks 9,99 dollar kosten, al is het nog onduidelijk hoe dat vertaald gaat worden naar Europese prijzen. Je zult in ieder geval moeten wachten op een uitnodiging. We gokken dat die binnen korte tijd zeer gewild worden, want met een uitnodiging kun je de dienst zes maanden lang gratis gebruiken en kun je daarna abonnee blijven voor 7,99 dollar.

De eigen muziekdienst van YouTube was al een tijdje een publiek geheim, want de afgelopen maanden werd duidelijk dat er hard gewerkt werd aan deals met verschillende platenlabels. Nu is het dan zover, al is het nog even de vraag wanneer je ook zonder uitnodiging met Music Key aan de slag kunt.

[gv data=”pMQxeb5ERps”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Leuk idee hoor, maar ik vind die prijzen zo achterlijk hoog. Je betaalt simpelweg 120 dollar/euro per jaar om youtube te kijken zonder clip, geen advertenties (adaway werkt ook prima) en muziek opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *