YouTube-video’s bekijk je voortaan in 360 graden

YouTube gaat 360-graden video's ondersteunen
YouTube ondersteunt vanaf vandaag eindelijk 360-graden video’s. Google liet in januari al weten dat de functie eraan zou komen, maar de lancering liet nog even op zich wachten.

Gebruikers die in het bezit zijn van een VR-headset kunnen op dit moment nog maar een aantal video’s in 360 graden bekijken. Later zal de functie aan nog meer video’s worden toegevoegd. De functie zal vooral zijn weg vinden in de sportvideo’s, waardoor ze een stuk interactiever worden.

Als je in het bezit bent van bijvoorbeeld een Oculus Rift, heb je dus de mogelijkheid om jezelf mee te bewegen in de video alsof je er zelf bij bent. Daarnaast kan je de 360 graden-video’s ook bekijken via YouTube’s Android App. De applicatie houdt bij hoe jij je smartphone vasthoudt en past de beelden op het scherm daaraan aan. iOS-gebruikers moeten nog even wachten.

Op dit moment is de markt voor de 360 graden-camera’s nog vrij klein. Toch komen er steeds meer nieuwe types bij, waaronder de Phenom Giroptic op Kickstarter. Uiteindelijk is het de bedoeling dat YouTube de 360 graden-video’s in de toekomst direct herkent en op de juiste manier upload.

[gv data=”0RPurvYriHI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *