YouTuber geeft miljoenen weg, hoe doet hij dat?

YouTuber geeft miljoenen weg, hoe doet hij dat?
Hij legt het zelf uit.

YouTuber Jimmy Donaldson is wereldberoemd geworden op YouTube met zijn gulle video’s. De videomaker heeft vandaag de dag meer dan 13 miljoen abonnees op zijn kanaal en dat heeft te maken met de bijzondere, unieke content.

In de video’s geeft Donaldson, beter bekend als MrBeast, geld weg. Soms aan familie, soms aan wildvreemden op straat en soms via een platform als Twitch. Wie zijn persoonlijke video’s kijkt leert echter dat MrBeast geen tweede Logan Paul is. De videomaker woont niet in een dure villa in Los Angeles en heeft ook geen wagenpark aan Lamborghini’s.

MrBeast is dan ook een niet op geld beluste YouTuber. In plaats daarvan geeft hij een hoop weg. Natuurlijk zal de slimme ondernemer wat centjes in zijn zak houden, maar dit schroomt hem niet op grote bedragen weg te geven.

In een nieuwe video geeft MrBeast een inkijkje in zijn leven. Hij laat zien hoe hij dit kan doen. Zo laat de videomaker weten dat veel van zijn stunts gesponsord worden door bedrijven. Hij krijgt een zak geld, 10.000 dollar, 500.000 dollar of meer om weg te geven. Ook doet de YouTuber soms zelf een duit in het zakje en geeft hij geld weg van zijn eigen bankaccount. Een soort investering, want de miljoenen views op YouTube leveren soms meer op dan het geld dat hij in het filmpje weggeeft. Een hele slimme jongen dus, die MrBeast. Check zijn video hieronder.

[gv data=”9-HphHIJS9c”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Dit doet elke youtuber. Niet zozeer het geld weggeven, maar (een hoop) geld investeren in een video die met miljoenen views en mogelijke sponsors vanzelfsprekend weer een hoop oplevert. Blijft altijd een beetje een gok. ALs de video niet viral gaat of in de komende jaren alsnog views opleveren, heb je de verkeerde investering gedaan.

    Iedereen kan dit overigens, Zolang het enigzins origineel is, en je schematish blijft volhouden.
    Niet een garantie voor success, maar er zijn een hoop checkboxes die je af kunt vinken, die je stuk voor stuk grotere kansen geven om viral te gaan. Dus niet luizijn, en elke box afvinken.
    Moet je het nog wel leuk vinden om te doen, anders kun je beter stoppen voor je er aan begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *