Zelf je Galaxy Note 7 repareren blijkt een lastige opgave

Note 7
De doe-het-zelver heeft met de Note 7 geen makkelijk toestel in handen.

De smartphone-bezitter met twee rechterhanden gaat nog wel eens zelf aan de slag wanneer een onderdeel van de telefoon stuk is en vervangen moet worden. iFixit test van tevoren met welke moeilijkheidsgraad je rekening moet houden en komt met een score tussen de één de 10. Een 10 betekent dat het apparaat betrekkelijk eenvoudig valt te repareren. Een één betekent vrijwel onmogelijk.

Recent werd de Galaxy Note 7 van Samsung aan de test onderworpen. Helaas voor de doorgewinterde klusser scoort het toestel een lage score. Het team achter het concept geeft de het toestel een 4. Ter vergelijking: een Galaxy S7 scoorde eerder een drie en een iPhone 6 Plus kreeg een zeven.

Volgens de website gooit vooral het gebogen scherm roet in het eten. Het display zit zo complex gemonteerd dat wanneer je dit moet vervangen andere, nog goedwerkende onderdelen, ook vervangen moeten worden. Het toestel wegbrengen voor een professionele reparatie lijkt bij de Note 7 dus een slimmere zet dan zelf aan de slag gaan.

[gv data=”LbtbtGxb7q0″][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *