Zelfrijdende auto’s verhogen vraag 3D-geprinte organen?

3D-organen
Volgens de oprichter van MakerBot zijn zelfrijdende auto’s zo veilig, dat mensen door het gebrek aan verkeersongelukken nog moeilijker aan organen kunnen komen. 3D-printers moeten uitkomst bieden.

Bre Pettis, oprichter van MakerBot, vertelt aan Fortune dat wetenschappers op moeten schieten met organen die uit een 3D-printer komen. Zodra de zelfrijdende auto de norm wordt, zal een van de belangrijkste bronnen van nieuwe organen verdwijnen. Veel organen komen namelijk voort uit verkeersslachtoffers, die dankzij de moderne auto’s grotendeels zullen verdwijnen. Door het oplossen van dit probleem, ontstaat er volgens Pettis dus weer een heel nieuw dilemma.

“Zodra we het aantal verkeersslachtoffers terug kunnen dringen, zitten we ineens met een nieuw probleem: waar halen we de organen dan vandaan? Ik denk dat we pas veel organen zullen gaan printen zodra zelfrijdende auto’s de wegen vullen.”

Waarschuwing
Pettis hoopt natuurlijk niet dat er genoeg doden in verkeer blijven vallen, maar ziet dit eerder als een waarschuwing voor ziekenhuizen. Voorlopig is dit probleem nog niet aan de orde, aangezien de auto’s van de toekomst nu pas voorzichtig geïntroduceerd worden, maar het is wel interessant om over na te denken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *