Zelfs Steve Wozniak was slachtoffer van bitcoin-scams

Zelfs Steve Wozniak was slachtoffer van bitcoin-scams
Zelfs zo’n ervaren techneut als Wozniak wist niet te voorkomen dat hij slachtoffer zou worden van een scam.

De inmiddels 67-jarige Steve Wozniak is een man op leeftijd, maar dit betekent niet dat hij niet met zijn tijd meegaat. De ingenieur is een sterke voorstander van elektrisch rijden, maar hij volgt bijvoorbeeld ook de ontwikkelingen in de blockchain.

Dat avontuur heeft een zwart randje, want Wozniak is ooit geld verloren door een scam. Op een conferentie in New Delhi gaf hij aan waarom hij zo fan is van de digitale munt. “Het kan niet gemanipuleerd worden door de overheid. Het is puur”, aldus de 67-jarige medeoprichter van Apple.

Wozniak handelde in Bitcoin en verkocht ooit zeven stuks van de digitale munt aan een koper via een credit card. De online betaling werd door de andere partij geannuleerd en zo werd er geen geld overgemaakt. Wozniak was wel zijn Bitcoins kwijt. “Men gebruikte een gestolen credit card, dus we dader kan nooit getraceerd worden.”. Met de huidige koers hebben zeven Bitcoins een waarde van zo’n 70.000 dollar. Het voorval gebeurde echter een tijd geleden, toen Bitcoins nog een waarde van 700 dollar per coin hadden. (via The Economic Times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *