Zie jij welke van de twee foto’s echt is?

U 4 real?
Kijk goed. Welke foto’s is een 3D-animatie, en welk beeld is echt?

Antwoord: zowel de goedlachse oma als dat jonge blaadje zijn beiden bizar realistische 3D-animaties. Zit geen echt vlees en bloed tussen. De werken zijn afkomstig van Dan Roarty, een grafisch designer, pardon, lead character artist bij Crystal Dynamics. De Californische gamestudio die onder meer Tomb Raider heeft gebouwd.

De detailweergave in deze portretten is absurd hoog. Toegegeven, als je lang naar de foto’s staart komt er iets onnatuurlijks naar boven, maar wij hadden het niet direct door. Meer van zijn werk vind je op danroarty.com.

[lg_folder folder=”0_Divers/3D_portrets_Dan_Roarty/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

7 reacties

  1. het valt altijd aan de ogen te zien, iedere 3d rendering van een persoon gaat mis op de ogen. In dit geval zit er veel werk in en ziet het er goed uit, maar de ogen zijn altijd net wat te glazig/reflectief. Het is alsof er een zombie naar je zit te kijken.

    • @MrSkyline: Ja helemaal mee eens. Dat is niet uit te leggen. Je ziet dat het niet leeft. De ogen zijn de spiegels van de ziel. Je ziet dat die ziel ontbreekt in die ogen. En logisch want het is een tekening, geen levend mens.

  2. knap gedaan maar ik denk dat we er weinig mee zijn…voorlopig… Ik denk niet dat er iemand een computer in zijn huiskamer heeft staan die deze 3D modellen kan renderen in een game tegen minstens 30 fps…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *