Zien we hier de nieuwe iPad 5?

iPad 5 hoesje China gelekt
Nu de onthulling van de vijfde generatie iPad steeds dichterbij komt, komen er (vanzelfsprekend) ook steeds meer geruchten en gelekte beelden naar buiten. Eerder zagen we al een frontje en nu zien we iets wat op the real deal lijkt.

Op Alibaba.com wemelt het in ieder geval al van de nieuwe covers, hoesjes en andere accessoires voor de nieuwe iPad en daar kwamen we ook bovenstaande impressie tegen.

Omdat een kind van 3 ook wel ongeveer kan bedenken hoe de nieuwe iPad eruit gaat zien (als een grote iPad Mini) kunnen de verkopers van hoesjes daar handig op inspelen. Meestal weten dat soort bedrijven ook al aan de daadwerkelijke afmetingen te komen voordat een nieuw product daadwerkelijk verkrijgbaar is. Er werken immers honderdduizenden Chinezen bij Foxconn en die laten ongetwijfeld wel eens wat afmetingen of informatie lekken. (via: techcrunch.com)

Nog geen reacties

  • @Laue: Aan het basisconcept (het is een tablet) kun je niet zoveel meer veranderen. De onderdelen die men kan blijven verbeteren zijn:
   * processor (zuiniger, sneller)
   * scherm (resolutie, helderheid)
   * accu (accuduur)
   * camera (resolutie, lens, kwaliteit onder verschillende omstandigheden)
   * afmetingen (dikte en gewicht)
   * software (integratie met andere software en hardware)
   Al met al dus nog voldoende mogelijkheden voor verbeteringen om een nieuw model te rechtvaardigen.

   • @dennis:

    Vind ik van wel

    * telefoon intergratie (asus padphone)
    * volwaardige USB aansluiting / cardreaders (windows surface)
    * X86 processors (HP / DELL)
    * geintergreerde kickstand, toetsenborden, etc
    * water / schock proof tablets

    Ik zeg niet dat al die dingen vereist zijn maar het laat wel een stukje innovatie zien. Apple komt steeds op de proppen met minimale wijzigingen, vraagt de hoofdprijs en komt er mee weg (waarvoor hulde trouwens)

    • @Laue:
     * Telefoon integratie zou inderdaad nog wel aardig zijn, maar dan wordt het dus feitelijk een hele grote iPhone.
     * Een volwaardige USB aansluiting zou inderdaad handig zijn voor connectiviteit met andere apparaten.
     * Op een iPad draait iOS en zolang dat snel en soepel werkt, boeit het mij niet zo wat voor processor er gebruikt is. Apple zal waarschijnlijk nooit toestaan dat andere X86 software op een iPad wordt geïnstalleerd.
     * Geïntegreerd toetsenbord hoeft van mij niet zo. Dan koop ik wel een netbook of laptop.
     * Voor wat betreft bestendigheid moet altijd gezocht worden naar een compromis tussen stijlvolle vormgeving en robuustheid. We willen immers ook geen iPad die eruit ziet als een baksteen met een grote rubberen stootrand.

     Ik verwacht dat Apple de vernieuwingen vooral blijft zoeken in de zaken die ik eerder noemde. Vooralsnog komen ze er prima mee weg zoals je zelf ook aangeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *