Zijn dit de bizarre plannen van Apple voor de iPhone 12?

Auteur: , 8 Reacties
iphone-12-lijkt-iphone-4

Befaamd onderzoeker deelt bijzondere inschattingen.

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo deed onderzoek naar de plannen die Apple met de iPhone heeft voor editie 2020, die waarschijnlijk iPhone 12 zal heten. Men kan zich volgens hem opmaken voor een spectaculair nieuw ontwerp. Voordat we enthousiast worden en een futuristisch idee krijgen, het ontwerp van het metalen frame zou gebaseerd zijn op… de iPhone 4. Inderdaad, de iPhone 4 (ik herhaal het even, zodat je zeker weet dat het geen schrijffout is).

Met dit ontwerp zou Apple een meer industriële look terug willen brengen. Dit conform de trend die ze met de iPad Pro heeft ingezet. Nu was de iPhone 4, die uitkwam voordat Apparata bestond maar later in India opnieuw geïntroduceerd werd, berucht vanwege de problemen met het bereik. Zeker wanneer het toestel in de hand gehouden werd ontstond een zogenoemde deadlock. Met speciale houders probeerde Apple dat destijds op te lossen. Kuo denkt dat dit bij de iPhone 12 wordt opgelost door kleine groeven en openingen in het metaal te maken. Deze zouden dan door het saffierglas moeten worden beschermd tegen vuil.

Naast het design gaan volgens de onderzoeker ook de formaten van het scherm op de schop. Hij verwacht dat je kunt kiezen uit 2 formaten, 5,4 en 6,7 inch voor de high-end toestellen. Daarnaast zou er een goedkopere variant met scherm van 6,1 inch komen. Verder zal de cameravoering verbeterd worden. Zo wil men aan de achterzijde wil een ‘time-of-flight’ 3D-camera met AR-support inbouwen.

Qua processor verwacht hij dat men, ondanks het roemruchte verleden dat de twee bedrijven delen, zal kiezen voor de Qualcomm 5G processor. Apple heeft weliswaar de chip-divisie van Intel overgenomen, maar hij verwacht dat zij haar eigen chips in andere toestellen, zoals de Apple Watch, wil testen, voordat zij ze in haar iPhones in gaat zetten. Dit zou dan ook op zijn vroegst in 2022 het geval zijn.

Kuo verwacht dat de productiekosten van diverse onderdelen, zoals het metaal en het glas, kunnen stijgen tot wel 50%. Toch verwacht men dat het nieuwe design, in combinatie met de mogelijkheid om 5G te ontvangen ervoor zal zorgen dat het aantal verkochte toestellen met 10 miljoen zal stijgen ten opzichte van de verwachtte 75 miljoen verkochte toestellen voor dit jaar. Het lijkt er dus op dat het jaar 2020 wat bizarre Apple-onthullingen zal brengen. Uiteraard houden wij je op de hoogte.

Bron: Macrumors8 reacties

Of zoals de 5 en de 5s, daar was bereik geen probleem.
Zo “bizar” is het niet. Ik ben voor. Beste design ooit voor een iphone.

Daarbij het is “gebaseerd” … op de iphone 4. “GEBASEERD” ( ik herhaal het even, zodat je zeker weet dat het geen schrijffout is).
@dgh74 Dank voor jouw reactie. In de rest van het artikel/onderzoek blijkt dat nu juist de metalen bezel de reden is om op de iPhone 4 terug te vallen. Als dan bekend is dat juist die bezel grote problemen gaf is het denk ik niet meer dan logisch om even bij dat ‘detail’ stil te staan. Zeker met 5G in aantocht. Net als @turbobrick zegt is er nog genoeg te speculeren, dus we wachten het maar af.
@robertkroes: dus je gaat er gemakshalve maar van uit dat een bezel uit 2010 een probleem gaat opleveren in 2020 ?

En idd zoals turbotrump reeds meld … allemaal speculatie dus redelijk nutteloos
@robertkroes: weer een nieuwe … ook leuk.

iculture.nl/nieuws/prototype-2020-iphone-geen-notch/
@dgh74: dit zou trouwens ook de metalen bezel kunnen verklaren om de sensoren extra te beschermen.
Ach, 1 week na release en men begin nu al met leaks voor een toestel dat pas over 51 weken uitkomt.
Er gaan nog 10 miljoen berichten verschijnen en aan al die leaks heb je geen reet tot 1 kwartaal voor release.
Pas dan zie je redelijk betrouwbare leaks en renders die een zeer goed beeld geven.
Mooiste iPhone die er is geweest, dus ik vind het prima.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).