‘Gameconsoles zijn achterhaalde apparaten’

PlayStation 4
Chipmakers vinden dat spelcomputers tegen een beperkte houdbaarheidsdatum aanlopen.

De chipontwerpers bij ARM weten het zeker. De mobiele technologie groeit momenteel zo hard dat smartphones in 2017 krachtiger zullen zijn dan Sony’s PlayStation 4 en Microsoft’s Xbox One. Dat zegt Nizar Romdan in een interview met Venturebeat. Het verschil is al een tijdje merkbaar, zeker met de eeuwige discussie tussen PC-fanaten en gamers op een spelcomputer. De computerwereld blijft stappen maken, terwijl een console voor een jaar of tien op de markt wordt gepositioneerd. De technologie staat niet bepaald 10 jaar stil, dat hebben we de afgelopen jaren wel kunnen zien.

Romdan denkt dat de mobiele chips die gemaakt worden door ARM in samenwerking met partijen als Nvidia, Samsung en Texas Instruments het komende jaar dezelfde grafische pracht kunnen tonen op een smartphone als op een hedendaagse spelcomputer. De markt voor mobiele gaming groeit enorm. Grote namen als SEGA en Zynga zijn all over the place als het gaat om games voor op de smartphone. Volgens Romdan zijn de huidige high-end smartphones al krachtiger dan een PlayStation 3 of een Xbox 360.

6 reacties

  1. Maar stel je nou eens voor dat je een console game controller via Bluetooth aan je telefoon kan koppelen, die via een hdmi/dock op je TV is aangesloten. Dan telt alleen nog maar de rekenkracht en niet meer het ‘console gevoel’. Toch?

  2. toch vindt ik console gamen nog altijd beter. simpelweg omdat ik windows een k*t besturings progamma vindt. ik heb het op 2 computers gehad, en heb nu een macbook. ik weet t wel…

    • @gwnbmw: Linux? Chrome OS? SteamOS? Genoeg alternatieven naar mijn mening. Als je een beetje je best doet kun je ook IOS op je PC zetten voor dezelfde (of betere) prestaties voor een lagere prijs.

      • @gifwarrior: linux, tja, wat moet ik ervan zeggen. google vindt ik toch hetzelfde als android. het zal wel goed zijn, ik vindt er niks aan. steamOS is ook console, maar volgens revieuws is t de meest verschrikkelijke console ooit gemaakt, en hij kost omgerekend bijna 800 euro. en ik denk dat je osx op pc zetten bedoeld? dat kan ook, maar kheb nu deze en ik hoop dat ie nog minstens 5 tot 10 jaar mee kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *