Zit Apple te broeden op eigen navigatiesoftware á la Waze?

Apple, je maps is stuk
Er is wel eens geopperd dat Apple interesse had in Waze. En recentelijk zou ook Facebook deze sociale navigatieboer uit Israël willen hebben, maar het was uiteindelijk Google die ruim 1 miljard dollar neerlegde voor het bedrijf. Apple ziet dit natuurlijk met lede ogen aan, maar ze hebben zelf nog wel een paar ideeën.

Ideeën voor een soortgelijk navigatiesysteem dat deels gebaseerd is op de input van gebruikers, that is. Via een Amerikaans patentenbureau is namelijk naar buiten gekomen dat Apple zelf wel een Waze-achtig iets aan het bouwen is. Uit de afbeelding is op te maken dat gebruikers van iNavi, zoals we de dienst maar even zullen noemen, zelf sterren (ratings) kunnen geven aan routes, zodat andere gebruikers daar voordeel uit kunnen halen, en men onderweg incidenten kan melden op de route. Allemaal data die voor andere gebruikers zichtbaar worden.

De dienst kan verder routes berekenen op basis van persoonlijke voorkeuren: toeristisch, snel, wegen met oplaadpunten. Ook het vermijden van wegen die bekend staan om vele ongelukken is een optie, voor de bangige automobilisten onder iPhone- en iPad-gebruikers.

Zit Apple te broeden op eigen navigatiesoftware á la Waze?

Het is echter nog niet bekend of en wanneer Apple met deze service naar buiten komt. Maar wat we wel weten is dat de dienst geïntegreerd zal worden met Apple Maps. een kaartendienst die met iOS7 wel beter is geworden, maar het bij lange na niet haalt bij Google Maps.

Zit Apple te broeden op eigen navigatiesoftware á la Waze?

2 reacties

  1. vroeger waren ze eerst met iets, nu beginnen ze al zaken na te maken. Waze is er nu, en wordt gebruikt door veel mensen, waarom zou je dan ineens hun navigatie beginnen gebruiken.

  2. Waze is overgenomen door Google dus het is maar de vraag of het blijft bestaan. En als het goed is of beter dan Waze, waarom zouden mensen het dan niet gebruiken? Keuze is altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *