Zit er eigenlijk wel iemand te wachten op de iPhone X?

iPhone X
De iPhone X moet voor Apple dé verkooptopper van 2017 worden, maar de vraag naar de peperdure smartphone kan weleens tegenvallen.

Het lijkt even niet zo lekker te gaan bij Apple. De verkoopaantallen van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus vallen een beetje tegen, maar dat zou allemaal opgevangen moeten worden met de iPhone X. Aanstaande vrijdag kun je ‘m reserveren en een week later worden de eerste exemplaren verwacht.

Uit een onderzoek van Bernstein blijkt dat lang niet elke iPhone-bezitter van plan is te gaan upgraden. 48 procent van de respondenten stelt de iPhone X een interessant toestel te vinden, maar slechts 25 procent zou ook echt van plan zijn er een te kopen.

Eerder uitte een analist van Deutsche Bank zich al in gelijke bewoordingen: veel mensen zijn enthousiast over de iPhone X, maar slechts een klein deel gaat daadwerkelijk over tot koop. We zijn dus benieuwd wat er vrijdag gebeurt: gaat het alsnog los tijdens de pre-orders of blijft het opvallend rustig?

Nog geen reacties

 1. Gewoon te lang gewacht met de verkoop. Na de presentatie gewoon een week later beschikbaar maken, op het moment dat de consument het meest hebberig is. Nu is het nieuwe er in feite al een beetje van af (in mijn beleving) en denken veel mensen; “mwoah, ik kan eigenlijk nog wel een jaartje met mijn huidige iPhone 7”.

 2. Kort na de start van de verkoop van de 8 ging mijn 6 kapot.
  Heb maar een S8 gekocht. Ik hoef niet meer terug naar iPhones; ik snap nu werkelijk niet neer waarom die 2x zo duur moeten zijn.

   • @dgh74: bedankt dat je mijn reactie bevestigd 😉
    25% is een gigantisch aantal, en zoveel toestellen kan Apple niet leveren. Hoeveel geduld hebben de mensen die geen toestel kunnen bemachtigen? Gaan ze alsnog voor de 8 of willen ze toch wachten? (zoals ik een reactie eerder aangaf)

 3. Nu nog wachten tot de eersten hem hebben en gaan klagen over Face ID.
  Blijf het zeggen, het gaat niet makkelijk (lees practischer) zijn dan Touch ID, ergo de mensen gaan erop achteruit.

 4. De prijs nekt hem gigantisch, vind ik. Nou heeft dat voor conservatieve Apple gebruikers nooit wat uitgemaakt maar ik zie steeds meer mensen “plotselinge interesse” krijgen in de S8, S8 Plus en Note 8. Ik denk dat veel meer mensen die willen upgraden “gewoon” een iPhone 8 nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *