Zitten we straks allemaal met telefoon aan in de bios?

Big Short
Milennials zijn zo vergroeid met hun telefoon dat ze er zelfs geen afstand van kunnen nemen als ze net twintig euro hebben neergekwakt om met een biertje en een zak M&Ms in Imax naar The Revenant te kijken. Zucht.

En daarom heeft Adam Aron, de CEO van wat binnenkort met dank aan een fusie de grootste bioscoopexploitant ter wereld is, een ingenieus plan, dat hij uit de doeken deed in een interview met Variety: straks zijn er smartphone-vriendelijke bioscopen waarin het ding gewoon aan kan blijven. Quote:

“When you tell a 22-year-old to turn off the phone, don’t ruin the movie, they hear ‘please cut off your left arm above the elbow. You can’t tell a 22-year-old to turn off their cellphone. That’s not how they live their life.”

Zucht! Kreun!

En daarom zou zijn bedrijf, AMC, op zoek zijn naar een manier waarin de kiddos van hun telefoon gebruik kunnen maken zonder de rest van het publiek te storen. Een mogelijkheid die Aron voorstelt is om een apart deel van de zaal te creëren, waarin dan eventueel gewhatsappt en dergelijke zou mogen worden. Bioscoopfilms zouden door milennials namelijk niet met dezelfde intensiteit worden beleefd als door babyboomers, meent Aron. Over bioscooprevoluties gesproken.

Andere oplossing: nog meer films met superhelden en exploderende helikopters. Dat, of een aparte kinderbioscoop. Of betere opvoeding.

Inmiddels is AMC zich kapot geschrokken van de reacties en heeft het op Twitter bevestigd dat er geen mensen gaan appen in hun bioscopen.

4 reacties

  1. Je kan een kind van 2 ook niet zeggen dat ze een mes, dat ze net hebben vast gepakt, moeten neer leggen, dat is niet hun manier van leven.
    DOH! Daarom ook dat het hen verboden wordt, idioten!

    Ik heb geen probleem met smarthphonegebruikers, indien 1 ze geen geluid maken en 2 hun scherm geen 500 lumen laten uitstralen.

  2. Of je kan ze ook gewoon buiten smijten uit de bioscoop. Maar dan verlies je veel klanten en kan je niet anders dan toegeven aan een bende kinderachtige die verstokt aan hun social media zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *