Zo absurd veel verdiende Tim Cook sinds hij Apple-CEO is

Ik zou ook wel zo lachen met dat inkomen
Hij is hiermee een van de meestverdienende tech-CEO’s ter wereld.

Als CEO van een van de succesvolste tech-bedrijven op aarde heb je natuurlijk een hoop bonussen: Een auto van de zaak, een secretaresse, korting bij het bedrijfscafetaria en natuurlijk aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars. Niet slecht, Cook.

Alleen al afgelopen dinsdag cashte Cook na de verkoop van een gigantisch aantal Apple-aandelen een som van zo’n $120 miljoen dollar. Sinds hij CEO werd van Apple ontving hij al aandelen ter waarde van $650 miljoen, terwijl zijn salaris slechts een ‘bescheiden’ $3 miljoen was in 2017. Iets meer dan twee jaar geleden flikte hij eenzelfde trucje.

In totaal zou hij sinds zijn aantreden in 2011 zo’n $700 miljoen dollar hebben verdiend, grotendeels aan het verkopen van aandelen die hij als bonus krijgt. Ieder jaar als Apple tweederde van de S&P 500 index (Amerikaanse aandelenindex) ‘verslaat’ krijgt hij weer wat extra aandelen. Extra inkomsten via andere investeringen (misschien zelfs Bitcoins of Google-aandelen) en voor zijn baan als bestuurslid van Nike zouden het bedrijf nog ietwat omhoog kunnen krikken.

Cook is hiermee een van de bestbetaalde tech-CEO’s ter wereld. Volgens Business Insider is alleen Mark Zuckerberg een tech-CEO die meer inkomen realiseerde in diezelfde periode. Amazon’s Jeff Bezos krijgt bijvoorbeeld een nog bescheidener salaris van rond de $80K (en geen extra aandelen omdat hij er al ontzettend veel heeft) en Google-oprichters Lawrence Page en Sergey Brin krijgen een symbolisch bedrag van $1 dollar per jaar!

Overigens zou Cook naar eigen zeggen het meeste van zijn verdiende geld aan liefdadigheidsinstellingen geven in de loop van zijn leven. Zo gaf hij recentelijk zo’n $5 miljoen aan een niet genoemd goed doel. Kon je dan niet wat meer missen, krent?

Cook heeft dan wel ontzettend veel geld verdiend door AAPL-aandelen te verkopen, maar wat betreft net worth kan hij nog lang niet meepraten met de grote jongens. De Apple-CEO zou zo’n $1 miljard waard zijn terwijl onze grote vriend Bezos op 151 keer zoveel mag rekenen. Ook Samsung- en Huawei-tegenhangers Lee Kun-hee en Ren Zhengfei zijn meer waar met respectievelijk $70 miljard en 1.2 miljard dollar netto waarde.

3 reacties

 1. “Zo gaf hij recentelijk zo’n $5 miljoen aan een niet genoemd goed doel. Kon je dan niet wat meer missen, krent?”
  En hoeveel heb jij al gedoneerd?

  • @depannekoek: Maar de schrijver zegt niet dat hij graag het meeste van z’n geld zou willen doneren..
   Al is 5 miljoen en opzichte van z’n jaarloon wel redelijk veel.
   Hoeveel heeft die man daadwerkelijk op zak?
   Van buitenaf zullen we het nooit weten. Maar maakt het uit?

  • Ik zou mijn grapje vooral niet te serieus nemen, maar zoals @lolindir al zegt, ik beloof ook niet mijn fortuin aan het goede doel te geven. Met $700 miljoen op zak (in de afgelopen paar jaar) is 5 miljoen weeldegelijk een beetje karig. Maar hey, Cook doet in elk geval wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *