Zo belachelijk snel gaan SSD’s worden

Auteur: , Geen reacties
Zo belachelijk snel gaan SSD's worden

Wachttijd, wat is dat?

Het mooie van technologie is dat de ontwikkelingen razendsnel gaan. Misschien werk je nog op een ouderwetse HDD-schijf, maar de meeste high-end computers en laptops zijn overgegaan op SSD-technologie. Het verwerken van bestanden, maar ook andere processen op een computer gaan zoveel sneller met een SSD-schijf.

De ontwikkelingen omtrent SSD staan ook niet stil. Gigabyte heeft de nieuwe PCIe 4.0 NVMe gelanceerd en boy, wat een beest is dat. De nieuwe AORUS NVMe Gen4 SSD met 2 TB opslag is goed voor een leessnelheid van maximaal 5 GB per seconde een schrijfsnelheid van 4.4 GB per seconde. Knipper met je ogen of een bestand is al overschreven of verplaatst. Ter vergelijking: de snelste SSD op de markt komt van Samsung, de 970 EVO, en deze nieuwe SSD van Gigabyte is meer dan 50 procent sneller in vergelijking met de schijf van Samsung.

Tenzij je een dikke portemonnee hebt zullen wij stervelingen nog wel even moeten wachten op dit moois. De techniek is duur. Zelfs voor deftige SSD’s met een grote hoeveelheid opslag moet je al gauw enkele honderden euro’s betalen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).