Zo belachelijk veel geven Apple, Google en Amazon uit aan beveiliging CEO

Dat is een hoop doekoe
Het zijn een aantal van de rijkste mensen op aarde, dus natuurlijk moeten ze beveiligd worden.

Tech-CEO’s zijn veelal de rijkste personen op aarde. Hoewel badderen in kaviaar, een met diamanten versierde toiletpot en een open haard, aangevoerd met briefjes van €50 ontzettend fijn is, zijn er ook nadelen aan zó rijk zijn verbonden. Zeker als je merk zo nu en dan in opspraak komt. Daarom geven tech-giganten tonnen (en soms zelfs miljoenen) uit aan de persoonlijke beveiliging van hun chief.

Wired zocht uit hoeveel grote tech-bedrijven jaarlijks kwijt waren aan de beveiliging van de CEO’s. Dat bleek flink op te lopen, afhankelijk van het bedrijf. Zo werden Tim Cook van Apple en Eric Schmidt van Google beiden voor ongeveer $300.000 dollar per jaar beveiligd. Die twee zijn de hekkensluiters en zoals bij veel bedrijfsstrategieën is ook in het geval van persoonlijke beveiliging de sky de limit.

Sundar Pichai, tevens CEO en collega van Eric Schmidt kost met bijna $640.000 dollar bijna twee keer zoveel als Schmidt. Brian Krzanich, voormalig Intel-CEO kostte het bedrijf jaarlijks ruim $1.15 miljoen dollar. Opvallend is daarnaast Jeff Bezos, de rijkste man op aarde (hoewel hij dat na zijn scheiding waarschijnlijk niet meer is). Hij valt namelijk met zijn ‘karige’ $1.6 miljoen buiten de top 3.

Techbedrijf Oracle huurde voor CEO Larry Ellison jaarlijks voor iets meer dan $1.6 miljoen dollar beveiliging in, terwijl de twee eerste plekken naar Facebook gaan. Niet heel gek als zowel het publiek als de Amerikaanse overheid achter je aan zit, maar de bedragen om COO Sheryl Sandberg en half mens, half robot Mark Zuckerberg te beveiliging zijn ongekend. Ze kosten het sociale platform jaarlijks respectievelijk $2,7 miljoen en $7,3 miljoen dollar.

Zuckerberg kost Facebook dus $7 miljoen (of ruim 2300%) meer dan dat Tim Cook Apple kost. Maar goed, dat is niet heel erg raar. Zuckerberg heeft zo’n 2 miljard gebruikers en zelfs als een klein percentage van die gebruikers boos op je is, dan heb je een behoorlijke groep tegen je. Voeg daar alle schandalen rondom privacy en een immense bankrekening aan toe en je hebt iemand die zomaar het doelwit van iets naars zou kunnen zijn. Als ik Zuckerberg zou willen vermoorden, dan zou ik gewoon een glaasje water over hem heen gooien of de stekker eruit trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *