Zo betaal je jouw favoriete YouTuber & meer nieuwe updates

Auteur: , Geen reacties
YouTube

De videodienst komt met een aantal nieuwe mogelijkheden voor videomakers om geld te verdienen.

Aangezien er steeds meer YouTubers komen, raakt de markt ook verzadigd. Het wordt voor videomakers steeds lastiger om een goed inkomen op te bouwen door uitsluitend filmpjes maken. Grote YouTubers pakken de zaken dan ook vaak anders aan om meer inkomen te genereren. Een eigen webshop met producten of kleding en het maken van sponsored video’s zijn bekende manieren om extra te verdienen.

YouTube wil ook haar steentje bijdragen en heeft op VidCon (in Anaheim, Californië) enkele updates bekendgemaakt. Ten eerste komt er een donatie-mogelijkheid in de vorm van Channel Memberships. Kijkers kunnen voor een vast bedrag per maand (4,99 euro) een YouTuber steunen. In ruil kan de YouTuber exclusieve videocontent maken voor deze groep, die niet betalende kijkers niet te zien krijgen. Naast deze vorm van content, kunnen betalende gebruikers toegang krijgen tot een Community tab op het betreffende kanaal en zijn er unieke badges/emoji beschikbaar.

Niet iedereen kan zomaar gebruik maken van deze mogelijkheden. Om betalende leden te krijgen, dient je YouTube kanaal minimaal 100.000 abonnees te hebben. De feature om een webshop binnen YouTube te draaien vereist minimaal 10.000 abonnees.

Met deze nieuwe opties schopt YouTube kleine videomakers tegen het zere been. Eerder dit jaar pakte de videodienst al de inkomsten af van kleine kanalen met minder dan 1.000 abonnees en nu komt het platform met updates die enkel van belang zijn voor grote kanalen. In dat opzicht is zeker niet iedereen blij met de vernieuwingen. Aan de andere kant kan het een motivatie zijn om nog harder te werk te gaan om als klein kanaal het bereik te vergroten om 1.000, 10.000 of misschien wel 100.000 abonnees te werven.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).