Check of jouw Dell ook lek is

Auteur: , Geen reacties

Laptops van Dell kunnen een belangrijk lek hebben, maar de fabrikant gaat vandaag nog dichten.

Ook jouw laptop kan het hebben, een onveilig certificaat van Dell. Met het certificaat kan je laptop checken of aangeboden software echt afkomstig is van de fabrikant.

Handig, alleen is het certificaat zo lek als een mandje en zo’n beetje iedereen en zijn codende kleinzoontje kan doen alsof hij Michael Dell zelf is. Zo kun je je malware dus ondertekenen als Dell en het lekker makkelijk naar computers uitrollen alsof het veilig is. Gisteren kwam het nieuws via Reddit naar buiten, en de veiligheidsmensen van Dell hebben sindsdien niet stilgezeten, want vandaag komt de patch al uit. Een aantal maanden geleden had Lenovo een soortgelijk probleem.

Niet alle Dell laptops zijn trouwens vatbaar voor het gevaar. Wil je checken of jij ook gevaar loopt op je Delletje, dan klik je hier. Op deze website krijg je een waarschuwing te zien dat je verbinding onveilig is, als je dat ziet ben je OK. Dan heb je het certificaat dus niet. Als je een plaatje ziet van een kat met een bivakmuts, dan heb je een probleem(pje).

De update die het probleem gaat oplossen komt er vandaag aan.

UPDATE: Dell heeft inmiddels ook een officiƫle reactie gegeven waarin ze natuurlijk de gang van zaken betreuren. Belangrijker is dat ze een oplossing hebben gegeven en die kun je hier vinden. Handig is het ook om te weten dat zakelijke klanten die hun eigen image hebben zich helemaal geen zorgen hoeven te maken, want Dell installeert geen malware, duh.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).