Zo deel jij een geprinte foto met iedereen, tegelijkertijd

LifePrint
Een foto delen via Whatsapp is handig, maar niet heel persoonlijk. Dit apparaat print een pica voor je uit, wat de ervaring meer echt moet maken.

Je bent er alleen niet zelf bij om je verhaal ook in het echt te vertellen. LifePrint is namelijk een apparaat die foto’s print op afstand. Er is alleen één nadeel: je vrienden moeten beschikken over de printer, anders werkt het idee natuurlijk niet. En met 149 dollar is het concept een leuk idee, maar of het echt gaat werken?

Je telefoon is door middel van een app verbonden met de LifePrint. Wanneer jij je op een locatie begeeft, kun je op afstand een printopdracht geven aan het apparaat. Het idee is om je vrienden of familie een echte ervaring mee te geven. Mij ontgaat de logica echter een beetje. Je bent er immers alsnog zelf niet bij en dien je digitaal een beschrijving mee te geven.

Via de app is het mogelijk om één of meerdere printers te selecteren. LifePrint stuurt vervolgens een bericht naar je vrienden dat er een printopdracht klaarstaat. Deze kunnen vervolgens kiezen om de foto uit te printen of niet.

LifePrint poept de foto’s in een resolutie van 978×652. Het kost 45 minuten om het apparaat volledig op te laden. Met een volle batterij kan de LifePrint 15 foto’s printen. Het concept werd twee jaar geleden op Kickstarter gelanceerd en inmiddels is het mogelijk om een pre order te plaatsen via Indiegogo. De eerste leveringen zullen vanaf september dit jaar plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *