Zo denken experts over de Samsung Galaxy Fold (hands-on)

Solide
In een vijftal video’s leggen tech-experts uit hoe ze over de Galaxy Fold denken.

De aankondiging en release van de revolutionaire Samsung Galaxy Fold was tweeledig pun intended. Enerzijds was het de allereerst échte opvouwbare smartphone, maar aan de andere was men sceptisch over de vouw in het display en de nuttigheid van het product zelf. Wat denken experts ervan, nu ze het ding zelf in handen hebben?

Unbox Therapy
Unbox Therapy is (begrijpelijk) zeer enthousiast bij het openen van het pakketje met daarin de Galaxy Fold. Het opvouwen van de smartphone-tablet-hybride is daarbij een traktatie. De software is geoptimaliseerd, de ervaring is goed en wanneer de reviewer het over de duidelijk zichtbare vouw in het midden heeft, is hij duidelijk: ‘Maakt me niks uit.’

[gv data=”VSqkL31w69k”][/gv]

CaseyNeistat
Ook gigantische vlogger Casey Neistat is te spreken over de gadget. Het eerste wat hem opvalt is eveneens Unbox Galaxy het bevredigende samenvouw-gevoel, aangedreven door onzichtbare magneten. Neistat is daarentegen iets minder de spreken over de vouw. ‘Je zult er heus aan wennen,’ zo stelt hij optimistisch, ‘maar het is wel ongelukkig.’

[gv data=”86Lr_tChDAU”][/gv]

Marques Brownlee
Marques is het grotendeels eens met de bovenstaande heren, al kaart hij wel een probleem van de Galaxy Fold aan waar ik nog niet over nadacht: de button-lay-out. Nu, daar is in principe niets mis mee, was het niet dat je de twee helften telkens moeten openvouwen en dus bepaalde plekken niet kunt gebruiken om deze veelvoorkomende handeling te doen. Ook reviewt hij de zes camera’s die de Fold rijk is.

[gv data=”0Z8J3axc0oY”][/gv]

MrMobile
Michael Fisher van dit YouTube-kanaal is ontzettend enthousaist over de tech en voorspelt dan ook al een winnaar voor de aankomende ‘foldable wars’. Ja, zo stelt hij, de Huawei Mate X was tof, maar Samsung doet het allemaal net een stukje beter. Die vergelijking trokken wij zelf ook, zo lees je hier. Hoe dan ook, volgens Fisher is de Fold de eerste iteratie van de toekomst van smartphones. Zo, steek die maar in je zak, Samsung.

[gv data=”Ed4yThcSI88″][/gv]

The Verge
Tech-medium The Verge is het met iedereen hierboven eens, al is er nóg een probleem waar we het wellicht nog niet genoeg over hebben gehad: de notch. Afgezien van het feit dat de notch asymmetrisch is en niet in het midden is geplaatst, zit hij ook in de weg wanneer je een video kijkt. Althans, ‘in de weg’ is extreem uitgedrukt, maar de notch snoept toch een stukje van je schermruimte af.

[gv data=”O39FAQapSA”][/gv]

Lees ook: Samsung Galaxy Fold: Nederlandse prijs & verkooppunten

Screen @CaseyNeistat

Eén reactie

  1. De eerste review exemplaren geven inmiddels al de geest

    theverge.com/2019/4/17/18411510/samsung-galaxy-fold-broken-screen-debris-dust-hinge-flexible-bulge

    Of

    iculture.nl/nieuws/opvouwbare-samsung-galaxy-fold-binnen-48-uur-kapot/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *