Zo denkt Amsterdam woninginbraken te voorkomen

Licht van de nep-tv
Dat licht? Lijkt op een tv die nog aanstaat. Niet is minder waar. De gemeente Amsterdam heeft namelijk een plannetje bedacht om inbrekers voor de gek te houden.

In de wijken De Aker en Nieuw-West komen steeds meer woninginbraken voor. In samenwerking met de politie gaat de gemeente een pilot (PDF) uitvoeren in de wijken. Door de bewoners een neppe TV te geven, denken inbrekers dat deze nog wakker zijn. Dit moet inbraken gaan voorkomen.

De neppe TV is daadwerkelijk een LED-lampjes die vier of acht uur lang in willekeurige volgorde branden. De 20 lichtjes simuleren een TV die de woonkamer doet verlichten. Iedere bewoner van het stadsdeel kan morgen zo’n nep-tv gratis ophalen.

Of het gaat werken is nog maar de vraag. Inbrekers hebben ook internet en zullen ongetwijfeld op de hoogte zijn van de maatregel. Desalniettemin is het een creatief initiatief van de gemeente.

2 reacties

  1. Van die dingen van de Conrad zeker. Wie goed kijkt ziet al snel dat het lichtpatroon zich na een paar seconden herhaalt. Daarbij is de lichtopbrengst veel te laag om dat echt te laten lijken…

  2. Dit is een complot van het inbrekers-collectief, zij zijn geïnfiltreerd in het politie-apparaat en de lokale politiek. Nu delen ze van die apparaatjes uit die vervolgens een bericht sturen naar het inbrekersgilde wanneer jij van huis bent of in je bed ligt te slapen.
    Ik denk maar zo, dit soort dingetjes bij onze overheid vandaan?, niet vertrouwen, ik zet gauw mijn aluminium hoedje weer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *