Zo denkt Disney+ over je account delen met vrienden

Disney+ delen met je vrienden, mag dat eigenlijk wel?
Dit zegt de streamingdienst er zelf over.

Streamingdiensten als Netflix en HBO zijn er niet oké mee dat mensen hun account delen met vrienden of familie om zo abonnementskosten te delen. Het is zelfs zo dat deze twee partijen en andere diensten de krachten gaan bundelen om dit tegen te gaan. Hoe staat kersverse nieuwkomer Disney hier eigenlijk in?

Michael Paull, topman binnen Disney op het gebied van streaming, stelt tegenover The Verge dat het delen van je wachtwoord met vrienden of familie is toegestaan en dat Disney daar niet moeilijk over gaat doen. Daarmee heeft Disney+ een andere policy in vergelijking met Netflix of HBO: ze spelen de nice guy.

In een reactie laat de topman weten dat een huishouden inderdaad een wachtwoord kan delen en dat dit zal blijven bestaan. Wel plaatst hij een kleine kanttekening. Zo stelt Paull dat Disney+ een mechanisme heeft dat misbruik kan ontdekken. Mocht er iets niet in de haak zijn, dan kan de streamingdienst alsnog reageren.

Nog geen reacties

 1. Netflix en de andere streamingdiensten zal het worst wezen, want zij willen vooral marktaandeel. Het zijn juist de rechthebbenden, zoals Disney, die er een punt van maken.

  Beetje schijnheilig dus dat ze populair gaan lopen doen wanneer ze zelf marktaandeel gaan moeten verwerven.

  • @dutchdriftking: Yup, zie Spotify Family en zie Netflix die ook moeilijk begint te doen …
   Nu wordt er betaald en is het ook niet goed.
   Blijf zo doorgaan en verder fragmenteren en over 5 jaar download men weer massaal en komen er clandestine streaming services waar mensen tegen betaling ALLES kunnen streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *