Zo doe jij inspiratie op voor jouw volgende filmavond

film-aanbevelingen-sites
Deze sites doen filmaanbevelingen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.

Een avondje film kijken is natuurlijk altijd gezellig, maar soms weet je het even niet. Op tv is geen leuke film te vinden en Netflix geeft alweer dezelfde suggesties. Kortom, je bent op zoek naar inspiratie. Met de volgende drie sites kom je vast een stuk verder. Zij bieden je namelijk ieder op hun eigen manier de inspiratie voor een lekker filmavondje op basis van jouw eigen voorkeuren. Wij bespreken de sites en leggen uit wat de bijzondere eigenschappen zijn.

Veboli
Veboli is een Nederlandstalige site die jou op allerlei manieren aanbevelingen doet op basis van jouw voorkeuren. Zo kun je kiezen voor aanbevelingen op basis van films die je leuk vindt. Ook kun je recensies lezen. Als je een account aanmaakt kun je ook automatisch een update krijgen van nieuwe recensies van jouw favoriete recensenten. Ook kun je met een account op zoek naar andere gebruikers. Als je hen volgt krijg je suggesties op basis van de voorkeuren van jouw favoriete gebruikers. Je kunt ook zelf films beoordelen en zo tips op basis van jouw beoordelingen ontvangen. Kortom, aan inspiratie geen gebrek op Veboli.

Similarkind
De naam zegt het al; op basis van jouw favoriete film krijg je, als je de titel invoert, een aantal suggesties voorgeschoteld. Daarnaast kun je ook aanbevelingen krijgen op basis van andere favoriete items, zoals jouw favoriete muziek of boek. Bij een kleine test viel negatief op dat de meest recente films niet toegevoegd zijn. Positief is dat Nederlandse films zoals ‘Zusje’ en artiesten zoals André Hazes wel herkend worden. Ook handig, daar waar mogelijk zie je direct een Youtube-link in beeld. Wil jij op zoek naar jouw similar kind?

Tastedive
Ook dit platform doet niet alleen aanbevelingen voor films, maar ook voor allerlei andere dingen zoals boeken, muziek of zelfs podcasts. Het leuke is dat je direct kunt zien welke aanbevelingen nu populair zijn en welke juist niet. Zo kun je direct zien welke films trending zijn en welke aanbevelingen andere geberuikers op dit moment doen. Het aparte van dit platform is dat zij ook dislikes toestaan. Je kunt dus direct zien welke films gebruikers niet leuk vinden. Zo kun je ook gebruikers volgen die dezelfde afkeer als jij hebben. Op deze manier zie je wat zij wel leuk vinden en kun je weer anders inspiratie opdoen. Makkelijk is dat je, als je een film aanklikt, direct een korte beschrijving ziet, de trailer kunt bekijken en op social media kunt delen dat je deze film gaat kijken. Ook handig, als je de film wel leuk vindt maar nu geen tijd hebt kun je de filmaanbeveling bewaren. De meest recente films zijn toegevoegd. Het enige minpuntje is dat het Nederlandstalig aanbod iets minder is, maar daar staat tegenover dat je wel zelf items kunt toevoegen. Neem jij een Tastedive?

Natuurlijk kun je, als je op de platformen jouw weg niet kunt vinden, altijd inspiratie opdoen met onze top 10 van meest gedownloade films of de Netflix-releases van februari afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *