Zo eenvoudig zijn Siri en Google Now te hacken

Zo makkelijk is Siri te hacken
Siri en Google Now blijken niet alleen jouw personal assistant, maar ook die van hackers die toevallig in de buurt zijn.

Een groep Franse onderzoekers heeft namelijk ontdekt dat Siri en Google Now ook de instructies opvolgen van hackers die commando’s versturen via een radio. Ze hoeven hiervoor alleen maar binnen een straal van vijf meter van jouw smartphone met Android of iOS te komen, terwijl jij een koptelefoon hebt ingeplugd, meldt Wired.

De slimme hack misbruikt de kabels van de koptelefoon als antenne en zet elektromagnetische golven zo om in elektrische signalen. Het lijkt er voor de telefoons op dat de gebruiker vervolgens zelf instructies doorgeeft, waardoor het mogelijk is om telefoontjes (bijvoorbeeld naar dure betaalnummers) te plegen of berichten te versturen. Verder kan de smartphone ook naar besmette websites gestuurd worden.

“Je kunt zo ver gaan als je zelf wilt, want alle functies van Google Now en Siri zijn beschikbaar, zonder dat gebruikers ook maar iets in de gaten hebben”, schrijven onderzoekers José Lopes Esteves en Chaouki Kasmi, die de hack in onderstaande video demonstreren. Ons advies: goed opletten of je koptelefoon is ingeplugd als het niet nodig is, want dan ben je zo goed als veilig.

[gv data=”b0IOAVDIIIE”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik vind enige nuance wel op zijn plaats. Ten eerste: hoeveel mensen lopen er over straat met zo’n antenne installatie? Ten tweede: in ieder geval bij Siri, bij Google Now weet ik het niet, krijgt de gebruiker zowel gesproken als visuele feedback. Siri zegt immers terug waar ze naar goed zoeken, en laat dat ook op het scherm zien. Plus, bij een vergrendelde telefoon kan je een heleboel Siri-functies helemaal niet gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *