Zo gaan we Mars koloniseren volgens Elon Musk [video]

Auteur: , 1 Reactie
spacex interplanetary transport system

De plannen van Elon Musk om naar Mars te gaan worden concreter.

SpaceX heeft zojuist haar Interplanetary Transport System gepresenteerd. Het systeem bestaat uit een herbruikbare raket die het ruimtevaartuig buiten de baan van de aarde moet krijgt. Het ruimteschip maakt vervolgens gebruik van zonne-energie via uitvouwbare zonnecellen om Mars te bereiken. Deze zonnecellen moeten het ruimteschip zo’n 200kW aan energie geven.

Met het Interplanetary Transport System maakt SpaceX het iets gedetailleerder hoe het van plan is de reis van aarde naar Mars te realiseren. Hoe we vervolgens gaan overleven op Mars wanneer we er zijn is tot nu toe minder gedetailleerd. Als alles volgens plan verloopt is het systeem binnen 10 jaar volledig in werking. Bekijk hieronder de video over het Interplanetary Transport System van SpaceX.

Benieuwd wat Elon Musk nog meer te melden heeft over zijn plannen om op meerdere planeten te gaan wonen, check dan HIER de livestream van het “Making Humans a Multiplanetary Species”-event.1 reactie

Laat hem eerst eens een betaalbare electrische auto maken !
Al die ruimte onzin. Raketten failen nog regelmatig en we kunnen amper een robot op mars laten rijden en ons van bruikbare data voorzien. Laat staan daar mensen huisvesten.

Begin eens op deze planeet ! Zorg eens dat mensen makkelijk, veilig en vooral goedkoop van A naar B komen en draag dan direct bij aan het milieu probleem.

Mischien eerst eens zorgen dat Tesla zelf winstgevend wordt ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).