Zo gaat de start-up van Bill Gates nog meer succes boeken

Bill Gates
Het Amerikaanse TerraPower gaat verder met de ontwikkeling van kernenergie in China. Het bedrijf heeft een manier gevonden om op een veel duurzamere manier om te gaan met deze vorm van energie.

Gates, die als bestuursvoorzitter aan de wieg staat van TerraPower, is enthousiast over de ontwikkelingen. Het bedrijf gaat in China aan de gang met het doorontwikkelen van kernenergiecentrales in samenwerking met de China National Nuclear Corporation (CNNC). De centrales zijn in staat om 10 keer zoveel uranium op te wekken als bij een reguliere kerncentrale het geval is. Maar de grootste winst wordt behaald als het gaat om kernafval. De centrale weet met de techniek juist troep op te ruimen in plaats van nog meer afval te creëren.

Gates is een natuurliefhebber en is niet voor niks betrokken bij het project. Samen met TerraPower en het CNNC hoopt hij een veel duurzamere vorm van kernenergie te scheppen. De Chinezen zien het wel zitten: in de jaren die gaan volgen breidt het land met 400 kerncentrales uit die op de fundering staan van TerraPower.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *