Zo gaat je iPhone batterij met iOS 13 langer mee

Handig!
iOS 13 komt met een ontzettend handige functie… in theorie.

Afgelopen maandag onthulde Apple allerlei lekkers tijdens het WWDC 2019, waaronder de aankomende versie van iOS, iOS 13. Okay, er zijn een hoop functies voor iOS 13 gejat, maar tegelijkertijd komt er een hoop praktisch nut met de update mee. Nu blijkt dat er nog een praktische feature aankomt; je iPhone-batterij zou een stuk langer mee moeten gaan.

Apple en batterijen gaan niet altijd even lekker samen. Nadat eind 2017 bekend werd dat iPhone’s slechter gingen presteren om zo de batterij wat meer te sparen moest het miljardenbedrijf het schandaal afkopen met honderden miljoenen. Een nieuwe functie in iOS 13 zou een volgens schandaal moeten voorkomen.

De functie ‘Optimized battery charging’ zal er namelijk voor zorgen dat de batterij op de lange termijn wat langer mee gaat, zo meldt Cultofmac. Door deze instelling aan te zetten zal je iPhone de accu voor niet meer dan 80%. Nou zou je verontwaardigd kunnen reageren, want je moet je smartphone toch juist zo veel mogelijk opladen?

Nou, nee. Vroeger was het een nogal hardnekkig gerucht, maar je batterij helemaal tot 100% opladen en hem vervolgens helemaal tot 0% laten leeglopen is juist niét goed voor de accu. Op de lange termijn is het juist beter om je toestel tot rond de 80% op te laden en hem maximaal tot 20% leeg te laten lopen.

In de praktijk hebben mensen daarentegen alle juice nodig die ze kunnen krijgen. Voor velen zou het maximaal toppen op 80% niet kunnen zonder een flinke dosis micromanagement of een powerbank, maar Apple zorgt er met iOS 13 in elk geval voor dat je iPhone ’s nachts niet boven de 80% wordt opgeladen. iOS 13 komt in het najaar uit voor iPhones en iPods. Neen, niet voor iPads, want die krijgen het vernieuwde iPadOS.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *